четвер, 29 серпня 2024 р.

За синє небо, за жовте колосся

За синє небо, за жовте колосся

Щороку 29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину, як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.

До цієї дати в відділі обслуговування дітей та організаторів дитячого читання проведено годину патріотичної пам’яті «За синє небо, за жовте колосся». Під час заходу користувачі окремо ознайомилися з виданнями - спогадами про загиблих українських воїнів. Це книги людської пам’яті: «Війна, якої не було», «Іловайський щоденник» Романа Зіненка, «Іловайськ» Євгена Положія, «На щиті» Ірини Вовк та інші видання.

Не залишили присутніх байдужими зворушливі вірші про мужніх, незламних, нескорених, непереможних героїв-захисників. Особливо проникливо звучали поетичні рядки-присвяти нашим загиблим землякам.

Ми закликаємо вас сьогодні згадати всіх Героїв, які поклали своє життя за наше майбутнє. Хай пам'ять про них згуртує нас,  дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Вшануймо пам’ять Героїв!

Немає коментарів:

Дописати коментар