вівторок, 17 вересня 2024 р.

Літературні обрії Михайла Коцюбинського

 Літературні обрії Михайла Коцюбинського


17 вересня минає 160 років від дня народження Михайла Коцюбинського, одного з найвидатніших українських письменників кінця ХІХ – початку ХХ століття. Народився письменник у Вінниці, понад 20 населених пунктів нашої області шанобливо зберігають пам'ять про перебуванням письменника, або його сім'ї.

Перу Коцюбинського належать твори, що складають національну класику й збагачують світову літературу: «Fata morgana», «Intermezzo», «Тіні забутих предків», «Він іде», «Сміх», «Подарунок на іменини», «Дорогою ціною», «Цвіт яблуні»  та інші. У творчому доробку письменника також є твори адресовані дітям,  «Харитя», «Ялинка», «Маленький грішник», «На віру».

З нагоди відзначення ювілею письменника  в відділі обслуговування дітей та організаторів дитячого читання проведений літературний вечір «Літературні обрії Михайла Коцюбинського», на який завітали учасники гуртка «Криниця». 

Михайло Коцюбинський прожив коротке життя – неповні 49 років. Багато творчих задумів залишилося нереалізованими, творів – ненаписаними. Він крізь все своє життя проніс у своєму серці палку любов до України. Своєю творчістю він на цілі десятиліття, а може й століття, випередив свій час, заявив про себе, як борець за волю і незалежність України. 

Всіх, хто бажає краще ознайомитися із життям та творчістю письменника запрошуємо до нашої бібліотеки.










Немає коментарів:

Дописати коментар