четвер, 17 квітня 2014 р.

Фестини «Великодні передзвони»


16 квітня 2014 р. читальна зала Липовецької районної бібліотеки зібрала користувачів різного віку: як учнів старших класів, так і дорослих людей на фестини  «Великодні передзвони». Дехто привів з собою дітей та онуків. До цього заходу бібліотека підготувала книжково-ілюстративну виставку-колаж «Великодня радість землю обіймає», на якій представлена різноманітна література, яка розповідає про великодні звичаї та обряди, рецепти випікання пасок, традиції розпису писанок, ігри, забави, пісні та поезію. Коментований огляд книжкової виставки провела бібліотекар читальної зали Раїса Скоропад. Охочі до читання мали нагоду ознайомитись з представленими виданнями.
Захід розпочався майстер-класом по написанню писанок, який провела працівник Липовецької районної бібліотеки Світлана Синявська. Всім було цікаво дізнатися про символіку писанки, про техніку  її виготовлення. Всі учасники навчились писати українську писанку.
Цікавим і духовно корисним для присутніх був виступ настоятеля Скитецької української православної церкви отця Петра. Священослужитель розповів про значення і дотримання посту, про вміст великоднього кошику, про виникнення писанки. Також отець Петро дав змістовні відповіді на запитання присутніх та привітав присутніх з наступаючими святами, побажав смачної паски і Божої ласки.
 Своїми фірмовими рецептами випікання паски та приготування великодніх страв з присутніми поділилась приватний підприємець торгового комплексу «Козацький двір» Людмила Козак, яка пригостила учасників заходу смачною паскою, виготовленою за її рецептом.
Кожний учасник заходу отримав книжкову закладку з рецептом виготовлення великодньої паски, які були випущені спеціально для фестин.
Сучасна бібліотека стає центром спілкування, цікавих зустрічей та знайомств.











Немає коментарів:

Дописати коментар