середу, 1 жовтня 2014 р.

30 вересня — Всеукраїнський день бібліотек. Сама назва «Всеук­раїнський» свідчить про те, що це свято не тільки професійне, але й загальнонародне, бо любов до книги і до читання, яка прищеплюється в бібліотеці, передається з покоління в покоління.
В  2014 році Всеукраїнський День бібліотек став святом книги, тріумфом читання.
В Липовецькій центральній бібліотеці свято розпочалося голосними Шевченківськими читаннями, які пройшли біля приміщення  бібліотеки, яка розташована по вулиці Шевченка, і є символічним те, що Шевченко, за дослідженням краєзнавця Олександра Рогового, відвідав Липовець саме 30 вересня 1846 року. У читаннях  взяли участь широке коло громадськості,  учні, молодь.
30 вересня для наших постійних користувачів, і для тих, хто тільки бажає познайомитися з найдавнішою бібліотекою області,    відбувся  День відкритих дверей «Свято знань - свято книги, свято розуму і вмінь».
Бібліотекарі    гостинно зустрічали гостей. Протягом дня  відбулися  цікаві заходи, екскурсія, під час якої учнів  ознайомлено з бібліотекою, з правилами користування бібліотекою. Присутні познайомилися з книжковим фондом, бібліотечними послугами, картотеками, тематичними папками, книжковими виставками  з новітніми ресурсами та інформаційними послугами, присутні мали можливість здійснити віртуальну подорож бібліотеками світу. Для шанувальників книги    була оформлена книжкова виставка «Бібліотека – центр культури і інформації», на якій представлені статті, буклети, фото  про найдавнішу в області бібліотеку.  Всі заходи,  які пройшли в Липовецькій центральній районній бібліотеці  мали  єдину мету – зробити все, щоб кожен присутній  відчув, що Всеукраїнський день бібліотек –свято не лише бібліотечних працівників, але й для усіх наших читачів.



 








 

Немає коментарів:

Дописати коментар