пʼятницю, 23 січня 2015 р.

22 січня в День Соборності України в Липовецькій районній бібліотеці було проведено інформину "Всі ми різні з материнської колиски, та всі ми діти рідної землі".
Продовж дня бібліотекарі та активісти бібліотеки доносили до відвідувачів інформацію про пам'ятний святковий день 19 січня 1919 року - День злуки УНР та ЗУНР, який увійшов в історію як День Соборності України, день єдності. Бібліографічний огляд літератури інформаційні хвилинки, групові та індивідуальні бесіди розповідали  про те, що Україна - наша єдина Батьківщина, спільний дім для всіх людей і народів, які проживають у різних її куточках від Буковини до Донбасу, від Полісся до Таврії, про те як різні регіони взаємодоповнюють і допомагають один одному. Впродовж дня лунали патріотичні пісні і вірші. З цікавістю діти слухали факти про різні народи, що проживають на теренах України: українців, росіян, поляків, угорців, євреїв, болгар, а також малі народи караїмів, кримчаків, гагаузів, про те як і коли вони з'явилися на території сучасної України, про їх кількість, особливості розселення та культури.
І, не зважаючи на те що ми всі різні - всі ми діти єдиної матері - України, всім тут вистачає місця, всі мають право на рідну мову і культуру.





Немає коментарів:

Дописати коментар