четвер, 19 березня 2015 р.

Володар слів ясних і мудрих

   19 березня в день 120-ї річниці від дня народження М.Т.Рильського - українського поета-новатора, перекладача, публіциста, літературознавця, вченого, етнографа, громадського діяча, Липовецька районна бібліотека для дітей запросила своїх читачів, любителів поетичного слова, на вечір-портрет "Володар слів ясних і мудрих". Захід пройшов в рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання.
   На фоні другої рапсодії М.Лисенка "Думка" перед присутніми сплив життєвий та творчий шлях поета, на якому не тільки лаври лауреатства, але й колючі терни. Бібліотечні працівники спільно з педагогами ЗОШ №2 Л.В. Прилуцькою та О.А. Неніковою висвітлили цікаві та маловідомі факти з нелегкого, але яскравого і плідного творчого життя М.Т.Рильського. Лейтмотивом усієї його творчості була безмежна синівська любов до України, її мови, пісні, людей.
   Впродовж заходу восьмикласники виразно, натхненно і емоційно читали поетичні шедеври Рильського "Шлях", "Вийся, жайворонку, вийся", "Як не любити зими сніжно-синьої", "Слово про рідну матір", "Молюсь і вірю", "Мова", "Люблю пісні мойого краю". Незабутнє враження на присутніх справила пісня "Яблука доспіли" на слова М.Рильського у виконанні гурту "Батяри". Привернула увагу учасників заходу виставка-персоналія, на якій експоновано книги поета, літературно-критичні статті з періодики за багато років, спогади діячів культури і близьких йому людей. 
   На закінчення пролунав у запису живий голос самого Рильського, ніби звернення-заповіт до сучасників любити українську пісню, рідну мову, у кожному її слові шукати красу майбутнього. 







Немає коментарів:

Дописати коментар