середу, 15 квітня 2015 р.

Щоб очі та серця були відкриті

Липовецька земля багата та щедра на талановитих людей. Серед них Юрій Сегеда - поет, прозаїк, журналіст, член Національної спілки письменників, лауреат літературної премії  ім. В.Симоненка, шанована і знана людина на Вінниччині. Днями він завітав до районної бібліотеки для дітей на довгоочікувану зустріч з любителями книги та шанувальниками його творчості.
Про життєвий та творчий шлях Ю.Сегеди розповіли бібліотечні працівники, висвітлили цікаві та маловідомі факти з дитинства та юності поета, оформили тематичну викладку літератури "Щоб очі та серця були відкриті". Всі бажаючі мали змогу познайомитися з поезією Ю.Сегеди, його журналістським доробком в газеті "Вінниччина", літературою про нього. Сподобався автору поетичний колаж у виконанні любителів поезії, старшокласників колегіуму ім.В.Липківського та школи ім.В.Копитка під керівництвом досвідчених педагогів Т.М.Зарічної та Л.В.Прилуцької. Хвилини щирого сміху подарував присутнім сам автор, прочитавши ряд дотепних гуморесок зі своєї збірки "Вибране з кумедного", за які в 2008 році на Всеукраїнському літературному фестивалі "Просто так" здобув першу премію в номінації "Гумор". 
На заході був присутній колега, журналіст, заступник головного редактора газети "Липовецькі вісті" М.І.Пасічник, який пообіцяв надрукувати в районній газеті нові твори автора. Зустріч проходила в теплій та дружній атмосфері. Ю.Сегада поділився творчими планами, відповів на запитання дітей, пообіцяв зустрітися після виходу нових збірок. Від імені всіх присутніх завідуюча районною бібліотекою для дітей Н.В.Сичук подякувала знаменитому землякові за теплу зустріч, вручила квіти, побажавши, щоб його поетичне і журналістське слово завжди було переконливим. На закінчення зустрічі, як музичний дарунок, пролунала пісня "Два кольори" у виконанні улюбленої співачки Ю.Сегеди Квітки Цісик.





Немає коментарів:

Дописати коментар