четвер, 14 травня 2015 р.

Подорожуємо Європою разом з дитячою бібліотекою

   День Європи - це особливе свято кожного українця, якому небайдужа доля нашої держави. Крок за кроком тернистою стежиною ми йдемо назустріч Європі, щоб засвітити ще одну зірочку у колі рівних та самостійних держав.
   Щороку в районній бібліотеці для дітей проводяться різноманітні заходи щодо відзначення Дня Європи. В цей день ми всі шануємо наші спільні цінності, спільну історію, наше спільне майбутнє. Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України , вона починається в серці кожного українця. 
   Цьогоріч, в рамках святкування Дня Європи, дитяча бібліотека здійснила разом з читачами молодшого шкільного віку віртуальну мандрівку "Європа відома і невідома". Діти дізналися багато цікавого про історію, культуру, звичаї, національну кухню та відомих людей різних країн Європи, помилувалися краєвидами Відня, Парижа, Венеції, Бельгії, охоче брали участь у вікторині "Галопом по Європі".
   Багато корисного і цікавого дізналися старшокласники під час проведення години цікавих повідомлень "Європейський калейдоскоп". В його програмі: вікторина "Що я знаю про Європу", каскад цікавих повідомлень "Багатолика Європа", музичний екскурс "Україна і Євробачення". 
   Проте, жодна людина не в  змозі  відвідати всі цікаві куточки Європи, і тоді на допомогу приходять книжки. Бібліотечні працівники організували тематичну викладку літератури "Європа -  наш спільний дім". Представлені різноманітні книги, періодичні видання дають уявлення про сучасний стан країн Європи, їхні індивідуальні особливості, надають велику кількість фактів, фотографій, пов'язаних з тією, чи іншою країною. 
   Друзі! Хочете ще більше дізнатись про Європу? Тоді чекаємо на вас у нашій бібліотеці. Можливо наші книги надихнуть вас на цікаві реальні подорожі знайомою та незвіданою Європою. 



Немає коментарів:

Дописати коментар