четвер, 8 жовтня 2015 р.


            Україна-мати, умій її захищати

Указом Президента від  14 жовтня 2014 р. з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної  цілісності України, вшанування військових традицій і звитяг українського народу, 14 жовтня оголошено Днем захисника України.
   Цей день не випадково співпадає з Днем українського козацтва, Днем заснування УПА та Днем Покрови Пресвятої Богородиці, яка традиційно вважалася захисницею воїнів-козаків. Це день пошани усім поколінням героїчного українського воїнства.
   На честь свята в Липовецькій районній бібліотеці для дітей організована тематична викладка літератури "Пам'ятаймо, що ми, браття, козацького роду". До  уваги читачів книги, присвячені героїчним козакам, славним січовим стрільцям, доблесним героям Крут, мужнім визволителям України від гітлерівсько-німецьких орд, які,  не шкодуючи власного життя, боронили рідну землю. А в сьогоднішню грізну годину Україна знову покликала синів на захист своїх рубежів, і наші сучасники виявились достойними своїх героїчних предків. Ім, воїнам сьогоднішнім присвячені матеріали з тематичної теки "Патріотизм- це не просто слова". Експоновані книги і статті допоможуть бути вдячними всім воїнам, що стояли і стоять на сторожі нашого життя, спокою, щастя, запалюють юні серця любов'ю і готовністю стати на захист Батьківщини.



Немає коментарів:

Дописати коментар