понеділок, 12 жовтня 2015 р.

До Дня Українського козацтва

    Центральним явищем історії України XVI—XVIII ст. було козацтво, яке втілило в собі кращі національні риси українського народу. Воно обороняло рідний край від зовнішніх ворогів, чинило активний опір соціальному та національно-релігійному гнобленню, стало творцем нової форми державності на українських землях. Його колискою була Південна Україна, що знаходилася на межі двох різних цивілізацій: європейської (хліборобської, християнської) та азійської (кочової, мусульманської). Саме специфічні умови порубіжжя та особливості тодішнього життя і породили такий феномен як українське козацтво.
Козаки були освіченими людьми. Багато з них навчались в єзуїтських колегіумах та братських школах, вивчали давньогрецьку, латину, знали татарську мову. Могли вільно спілкуватися з багатьма іноземцями. І, звичайно добре знали, свою, тоді ще неписану історію.
    На передодні Дня Українського козацтва працівники відділу обслуговування Липовецької ЦРБ,завідувач відділом Цивилюк В.Р., бібліотекар Інтернет-центру   Козел Т.С. провели вікторину "Пізнай історію козацтва" з учнями 9 класу Липовецької ЗОШ №3 (кл. керівник Карпина Н.М.). Старшокласники показали гарні знання з історії України. Найбільш активним учасником та переможцем вікторини став Побережнюк В. - майбутній захисник України.



На абонементі бібліотекар кафедри юнацтва Безверха А. С.  підготувала бібліографічний огляд літератури під назвою «Доторкнись до джерел славної історії»



Немає коментарів:

Дописати коментар