четвер, 15 жовтня 2015 р.

«За нашу рідну Україну, що зберегли на всі віки – низький уклін і тричі Слава! Українські захисники!»
   13 жовтня  в Липовецькому будинку культури відбувся захід до Дня захисника України, на який  зібралися  жителі міста , воїни АТО, воїни-інтернаціоналісти, аби вшанувати воїнів- захисників Східної України, учасників бойових дій на території інших держав.
   Липовецька центральна районна бібліотека також взяла участь у заході, організувала книжкову виставку – інсталяцію «За нашу рідну Україну, що зберегли на всі віки – низький уклін і тричі Слава! Українські захисники!»
  Виставка – інсталяція розповідає про  видатних діячів українського визвольного руху  починаючи з часів княжої та козацької доби, часів  Другої Світової війни, часів відродження української державності і Героїв  Майдану, воїнів- захисників АТО, які сьогодні в умовах неоголошеної війни з сусідньою країною   демонструють патріотизм, мужність та відвагу захищаючи територіальну цілісність. Вони гідні нащадки своїх дідів та прадідів.
  Експонатом виставки – інсталяції  був  прапор України який знаходився в пекельному бою під Лисичанськом і Попасною , також гімнастерка часів Великої Вітчизняної війни, чорна хустка, і гетьманська булава.
  Представлення виставки - інсталяції має важливе значення: збереження пам'яті про подвиг наших солдат .  Історія ще визначить значення цих подій, але наше головне завдання - зберегти спогади про тих, хто,  не шкодуючи власного життя,  воював і  воює за нас,  за мир, аби наша країна завжди залишалася мирною, неподільною і незалежною.  




Немає коментарів:

Дописати коментар