середу, 25 листопада 2015 р.

Не дамо згасити свічу пам’яті

Героїчна і водночас трагічна історія України. Вона зазнала безліч важких часів. Стихійні лиха, війни… Протягом ХХ ст. Україна пережила три голодомори: 1921 – 1923 рр, 1932 – 1933 рр, 1946 – 1947 рр. 
Голодомор  1932 – 1933 рр був найбільш масовим і жорстоким. На щедрому українському чорноземі вмирали в страшних голодних муках мільйони людей. Кожна третя сім’я постраждала від голодомору, найбільша втрати – діти. Щохвилини тоді вмирало 17 людей, щогодини 1000, щодня 25000… Історична пам’ять і неминучий людський біль не повинні канути в небуття, їх мають пронести в своїх чистих душах і наші діти – майбутнє нашої Вітчизни.
Жахливим подіям голодоморів присвячена викладка-інсталяція «Не дамо згасити свічу пам’яті», організована в Липовецькій районній бібліотеці для дітей.
Перед юними читачами - історичні документи, краєзнавчі розвідки, спогади очевидців, проза і поезія, які допомагають їм дізнатися про голодомори та зрозуміти, які страшні роки спіткали наш народ, який вижив попри тяжкі випробування минувшини.
В ці дні біля книжкової викладки бібліотечні працівники проводять бесіди, інформаційно-історичні хвилинки, під час яких доносять до користувачів різних вікових груп трагічні сторінки голодоморів і закликають юних громадян нашої країни 28 листопада о 16 годині долучитися до загальнонаціональної хвилини мовчання, як знак нашої пам’яті та вшанування жертв голодоморів.





Немає коментарів:

Дописати коментар