пʼятницю, 29 січня 2016 р.

Тернистими шляхами в ім'я держави
29 січня відбувся бій під Крутами. Український цвіт, юні герої протиставили мужність і силу духу російсько-більшовицькій орді, ницій і по – звірячому жорстокій.
300 юнаків – студентів - квіт патріотичної української молоді встелив своїм трупом холодне зимове поле, затримавши, хоча і на короткий час, більшовицьку навалу на підступах до Києва.
На брамі Української Волі і Державності, і в її обороні стала українська молодь. Ця молодь, що ще так недавно сиділа в школі і вивчала, як щось цілком теоретичне, історичне, далеке від життя,що «Славна смерть задля Батьківщини» тепер мусила скласти тут іспит зрілості, довести що можуть вони застосовувати це твердження зі сторінок історії до життя сучасного. І коли навкруги з’явилася кров і смерть , не розгубилися ці новітні Воїни і Герої, вони склали той іспит, бо хоч у кожного з Крутян було велике бажання жити, жити в своїй щойно повсталій Державі, працювати в ній і для неї – вони свідомо йшли на смерть за Батьківщину, бо ця ж сама Батьківщина вимагала від них найтяжчої жертви, вимагала від них скінчити своє, зовсім ще нерозпочате життя, далеко від власного дому, рідних, близьких, на холодному снігу біля Крут.
І ніхто з тої молоді не затремтів, ніхто не кинув бою, відважно ставши на герць з неймовірно численнішим, неймовірно сильнішим ворогом. Багато з них зложили свої молоді голови на крутянській землі, рясно її окропивши своєю дорогоцінною, щиро українською кров'ю. З їхньої святої крові народились сотні тисяч і мільйони нових борців за волю України.
Сьогодні в День пам'яті героїв Крут на абонементі Липовецької ЦРБ була проведена історична бесіда для юнацтва «Тернистими шляхами в ім'я держави» .




Немає коментарів:

Дописати коментар