вівторок, 26 січня 2016 р.


Чим вищий п’єдестал
побудуємо для тих,
що стали символом
наших визвольних
змагань,тим далі
падатиме роз’яснююче
світло від того подвигу.
Олена Теліга

Ці слова Олени Теліги про героїку і трагедію Крут висвітлюють у сьогодення історичну і моральну вагу битви 29 січня 1918 р. на не дуже знаній до того залізничній станції на північний схід від Києва.
Жертовний подвиг когорти юнаків, попри весь трагізм, засвідчив поривання до свободи, до незалежності, став викликом байдужості і зневірі, продовжив традиції лицарства в українській історії і заповів їх грядущим поколінням. Крутяни та їх подвиг стали символом незалежності, показавши, що не гаслами, а силою духу, активними діями і кров’ю здобувається державна незалежність.
Це особливо актуально сьогодні,  коли Україна в небезпеці.
Історико-літературна експозиція «Від героїв Крут до героїв АТО», організована в районній бібліотеці для дітей, присвячена подвигам національно-визвольних змагань початку ХХ ст. та наших сучасників під час Майдану та героїчної боротьби на сході України.
Бібліотечні працівники, виховуючи юних патріотів, доносять до дитячих сердець уроки минулого й сьогодення, закликають долучитись до високого подвигу українців. Бути гідними пам'яті полеглих героїв і достойними героїх живих. Бо ми - українці!


Немає коментарів:

Дописати коментар