четвер, 11 лютого 2016 р.

Любов єднає душі і серця

Кохання нам прикрашує життя,
Цю істину з нас кожен пам’ятає,
Кохання – це щасливе майбуття,
Нема кохання – то й життя немає.
Кохайте, люди, будьте чарівні!
Де б не жили, в якому краї,
Найкращими хай будуть на землі
Три звичних слова: «Я тебе кохаю!»
14 лютого весь світ святкує День Святого Валентина. Кохання, як відомо, найзагадковіше з усіх людських почуттів. Воно надихало поетів і художників, музикантів і скульпторів на створення безсмертних шедеврів. І, якби поставити собі за мету прочитати все, що написано про нього, людині не вистачило б цілого життя. Існує багато чарівних легенд, обрядів, ритуалів, заснованих на цьому прекрасному почутті.
 В читальному залі Липовецької центральної бібліотеки  оформлено романтичну книжкову викладку під назвою  «Любов єднає душі і серця».   На викладці зібрані неймовірні історії кохання від класики до сучасності, які можливо, надихнуть Вас на творчість.
Такої великої кількості закоханих, як у бібліотеці немає ніде. Ми знаємо, що вони живуть на сторінках книжок, які ми із задоволенням читаємо, дізнаючись про їх   історії кохання: М. Старицький «За двома зайцями», Л. Українка «Лісова пісня»,   Л.Костенко «Маруся Чурай»,
І. Котляревський «Наталка Полтавка»,  П.Загребельний «Роксолана», Г. Квітка-Основ'яненко «Сватання на Гончарівці», В. Шекспір «Ромео і Джульєтта», І. С. Тургенєв «Перше кохання», О. С. Пушкін «Руслан і Людмила», О. Грін «Багряні вітрила», Мігель де Сервантес Сааверда «Дон Кіхот», Л. М. Толстой «Анна Кареніна».
Всі ці всесвітньовідомі твори  ознайомлять Вас з  найпрекраснішим почуттям  у цьому світі - Любов'ю.


Немає коментарів:

Дописати коментар