пʼятницю, 19 лютого 2016 р.

Хто вмирає в боротьбі , в серцях живе повіки
                                Народ почути треба й поважати,
І поступать так, як він велить.
Щоб потім ні за чим не жалкувати,
Відчути серцем історичну мить.
Щоб зберегти людей і Україну,
І провести до світлої мети.
А не вести усіх нас до загину.
З народом треба завжди в ногу йти!
Місяць лютий, сумно і з болем в серці, нагадує нам про події, які відбувалися на Майдані у 2014 році…У ці дні кожен з нас, у свій спосіб, відновлює у пам'яті обличчя Героїв, страшні картини палаючого Майдану, «дзвін» металу і звук сирен…
  З метою вшанування пам’яті героїв Небесної Сотні, друга річниця якої відмічається
18-20 лютого, виховання патріотичної свідомості  дітей, працівники  Турбівської міської  бібліотеки для дітей провели патріотичний альманах   спільно з учнями  3-б класу школи №2 . Також, на розгляд учасникам заходу,  організували книжкову викладку
  « Хто вмирає в боротьбі , в серцях живе повіки». Бібліотекар Ірина Володимирівна зачитала вірші  зі збірки  Ольги Стасюк «Не хочу стояти осторонь».
Історія нашого народу – це війни і повстання, це сльози і перемоги, це ненависть і любов, вірність і зрада. Це гарячі серця  від Січових стрільців до   Героїв Небесної Сотні, це сотні  тисяч  патріотів нашої держави, які зараз знаходяться на передовій, захищаючи від ворогів  свободу, незалежність та територіальну цілісність України. Сьогодні увесь свідомий український народ низько схиляє свої голови перед подвигами героїв,  які віддали свої життя і перед тими, які захищають і будуть захищати нашу землю!». 
  Кожна людина з Небесної сотні , як і ми з вами мали свої сім᾿ї, батьків, друзів, захоплення і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну. 
 Ще довго – довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у 2013-2014рр. Ця подія сколихнула увесь світ, не залишила байдужою жодної душі.

Хай пам᾿ять про всіх   невинно убитих , згуртує нас живих, дасть нам силу на волю і наснагу для зміцнення держави. Нехай кожен з нас запалить свічку пам᾿яті, яка буде даниною поваги тим, хто навічно пішов від нас, але залишився в наших серцях. 



Немає коментарів:

Дописати коментар