пʼятницю, 19 лютого 2016 р.

«Герої не вмирають . Просто йдуть з Майдану – в небо. В лицарі- зі смерті…»

 21 листопада 2013 року за кілька днів до укладання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, український уряд радикально повернув курс держави від євроінтеграційного до курсу, спрямованого на розвиток співпраці з державами-членами СНД. Поступальний рух колеса історії зупинено. Обурена таким рішенням уряду України молодь виходить на Майдан Незалежності у Києві. Невдоволення підтримують по всій Україні. Це був початок Революції Гідності.
Майдан. Мабуть, нині це слово знають у всіх країнах світу. Майдан Незалежності – це не тільки велика й головна площа в центрі Києва. Майдан – це прагнення жити за європейськими стандартами. За це прагнення Україна заплатила більше сотні людських життів та кілька сотень покалічених людей. Страшна ціна. Революція людської гідності. Саме так назвали ці буремні дні боротьби народу проти злочинної влади в засобах масової інформації, що тривала впродовж усіх зимових місяців 2013-2014 рр. та призвела до повалення тоталітарного режиму. Ця революція була не лише за людську, а й за національну гідність.
Минуло 2 роки із того моменту, як загинули   Герої Небесної Сотні, яких народила революція Майдану. Тепер нашу Україну ціною своєї крові, а інколи й життя оберігають учасники АТО в Донецькій та Луганській областях.
До Дня Героїв Небесної Сотні працівники відділу обслуговування  Липовецької    центральної   районної  бібліотеки  провели  вечір - пам'яті  «Герої не вмирають . Просто йдуть з Майдану – в небо. В лицарі – зі смерті…» 
 На заході були присутні учні старших класів Липовецького колегіуму ім. Василя Липківського. Ведучі  вечора  Безверха  А.,   Скоропад  Р. та   Козел Т. намагалися  відтворити  події майдану,  які  стали символом боротьби, символом прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі,  також  читали  вірші,  які   не залишили байдужим ні одного присутнього в  читальній залі.
Кадри кривавої розправи над мирними демонстрантами, присутні змогли побачити з продемонстрованих  відеокадрів  подій на Майдані.
Хвилиною мовчання вшанували пам'ять наших земляків Героїв Майдану  та воїнів – захисників які загинули в АТО, за світле майбутнє України.
 На захід був запрошений наш  земляк ,Віннічук Вадим Олександрович, який захищав  Батьківщину в зоні АТО і був поранений. Зав. відділом обслуговування Валентина Цивилюк  вручила квіти  герою, і   подякувала йому за доблесть, честь і хоробрість.
На заході була  презентована книжкова виставка  - вшанування «Тобі Україно моя, і перший мій подих, і подих останній». Представлені на виставці  книги, статті з періодичних видань,  проникливо відтворили  усю  палітру буремних протистоянь наших Героїв за свободу та незалежність нашої неньки України .





Немає коментарів:

Дописати коментар