четвер, 11 лютого 2016 р.

Не гоїть рани біль Афганістану
За понад тисячолітню історію мільйони синів і дочок нашого народу поклали свої голови в нескінченних війнах та воєнних конфліктах як захищаючи рідну землю, так і в жорстоких війнах за інтереси чужих держав і правителів. Однією з чорних сторінок для українців, які тоді служити в Радянській Армії, стала участь наших співвітчизників у кривавій неоголошеній війні в далекій середньо азійській країні – Афганістані.
Афганська війна залишила тяжкі трагедії для України. В Афганістан з України було направлено понад 160 тисяч чоловік. Не повернулося додому з війни понад 3360 воїнів, з яких 3280 загинули, а 80 пропали безвісти та потрапили в полон. Нині в Україні проживає близько 150 тисяч учасників війни в Афганістані. З них було поранено майже 8 тисяч, а 3560 стали інвалідами. Залишилися без підтримки синів 1982 батьків і 2729 матерів. Стали вдовами 505 молодих жінок і сиротами стали 711 дітей. Ми повинні завжди пам’ятати: за кожною з наведених цифр – людські сльози, біль та страждання.
До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав в Липовецькій ЦРБ у відділі обслуговування (абонемент) організована виставка - спомин «Не гоїть рани біль Афганістану».





Немає коментарів:

Дописати коментар