понеділок, 21 березня 2016 р.

СВІТ  ПОЕЗІЇ.

«ПОЕЗІЯ – СЛОВО!...ПОЕЗІЯ  -ПІСНЯ,
ПОЕЗІЯ -  ВІЛЬНА  ДУША .
ДЕ СЕРЦЕ РОЗКРИЛЕ - ТАМ ДУМА ПРОВІСНА
У  ВІРШАХ  БЕЗСМЕРТЯ  ЗВІЩА».
                                               Д.ТЕРНІВСЬКИЙ. 

21 березня – Всесвітній день поезії. Рішення про  встановлення даного свята було прийнято генеральною конференцією ЮНЕСКО в зв’язку з тим,що поезія може допомогти людині розгадати найскладніші питання. Вона формує громадську думку і в той же час передає внутрішні переживання як самого автора, так і читачів.Представники ЮНЕСКО вважають, що поезія була і залишається найважливішою частиною сучасного мистецтва. Тому людство повинно навчитися цінувати поетичні рядки і знаходити в них справжнє багатство.
В Україні свято Всесвітній день поезії  вперше з’явилося у 2004 року.                 
Поезія – це ще й нагадування всім сучасникам про великих поетів, які своїм твердим словом впливали на долі цілих держав і завжди були в пошані. 
    Тарас Шевченко і Леся Українка, Іван Франко І Ліна Костенко, Василь Стус - ці імена входять в наше життя з дитинства і залишаються з нами назавжди. Кожний знаходить в них щось своє, близьке і зрозуміле. Духовно бідною залишається та людина, якій байдуже поетичне слово.
З нагоди Всесвітнього дня поезії в Липовецькій центральній  районній бібліотеці, бібліотекар Інтернет-центру  Козел Т.С., здійснила віртуальну подорож в  "Світ поезії" з учнями  10 класів  Липовецької  ЗОШ №2.

Немає коментарів:

Дописати коментар