понеділок, 28 березня 2016 р.


Володимир Мономах – державний і політичний діяч, великий воїн і полководець, оригінальний мислитель, письменник періоду Київської Русі, онук Ярослава Мудрого. Під його мудрим керівництвом і сильною рукою, Русь на короткий час знову стала могутньою державою, як при його дідові Ярославові.
На схилі літ, підсумовуючи власне життя і набутий досвід, князь Володимир склав «Повчання дітям», яке не втратило своєї актуальності і до сьогодні. В цьому переконалися п’ятикласники ЗОШ №2 ім. В.Копитка під час голосних читань з елементами бесіди-дискусіі «Слово через віки», присвячених 910-річчю укладання В. Мономахом цієї славнозвісної пам’ятки.
З рук в руки, як естафету діти передавали повчання В.Мономаха, переймаючись його ідеями. В ньому моральні засади справжнього християнина і справжньої людини: не лінуватися творити добро і не робити зла, а також звіт діяльного сильного князя про той многотрудний шлях, який йому довелося пройти долаючи відстані і перемагаючи ворогів своїх. 
    Головне у «Повчанні» – це заклик до єдності, братолюбства, утримання від чвар заради цілісності держави.
Захід було проведено в рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання, тому завершився він оглядом кращих книг українських та зарубіжних письменників з книжкової виставки «Добрий день, Книжковий тижню!».


Немає коментарів:

Дописати коментар