четвер, 17 березня 2016 р.

Еnglish weekend в Турбівській бібліотеці  для дітей розпочато…
Якщо людина бажає йти в ногу з прогресом, знання англійської мови будуть неоціненні!!! Враховуючи роль англійської мови як мови міжнародного спілкування, а також для розширення доступу громадян до світових економічних, соціальних, освітніх і культурних можливостей, що відкриває знання та використання англійської мови, забезпечення інтеграції України до європейського політичного, економічного і науково-освітнього простору, на підтримку програми Go Global, яка визначає вивчення англійської мови одним із пріоритетів стратегії розвитку, Президент України Петро Порошенко своїм Указом оголосив 2016 рік роком англійської мови в Україні.
Вивчити мову світового спілкування справа нелегка. Це тривалий і складний процес, що вимагає багато часу і зусиль.  Деякі люди вивчають мови, тому що це потрібно їм для роботи, інші подорожують за кордоном, для третіх вивчення мов — хобі.
Шлях книги до читачів відкриває бібліотека, а книга - вікно у світ.
Під таким гаслом працівники Турбівської  бібліотеки для дітей підготували для  користувачів  тематичну книжково- ілюстровану виставку «The English Language is the Queen of the Languages in the  Modern World» («Англійська мова королева мов в сучасному світі»). Книжкова виставка складається з чотирьох розділів : «Шлях становлення та світове визнання», «Класики англійської літератури», «Веселе англо-читання», «Вивчаємо разом англійську мову».
Усі, хто знає іноземні мови, можуть розмовляти з людьми з інших країн, читати зарубіжних письменників в оригіналі, що розширює кругозір. Не дивно, що багато мислячих і високоосвічених людей — поліглоти.  У наші дні англійська мова стала найважливішою мовою світу в політиці, науці, торгівлі і культурних відносинах. Це рідна мова для більш ніж 300 млн. людей.  Люди, для яких англійська — рідна мова, живуть у Великобританії, США, Австралії і Новій Зеландії. Англійська мова — одна з офіційних мов в Ірландії, Канаді, ПАР. Англійська мова є офіційною мовою ООН та інших політичних організацій. Половина світової наукової літератури написана англійською мовою. Це мова комп’ютерних технологій. Знати англійську мову сьогодні необхідно абсолютно кожній освіченій людині, кожному гарному фахівцю.
 Англійська — чудова мова, це мова великої літератури. Це мова Вільяма Шекспіра, Джонатана Свіфта, Вальтера Скотта, Чарльза Діккенса. Великий німецький поет Ґете якось сказав: «Той, хто не знає іноземної мови, не знає своєї власної». От чому, щоб краще зрозуміти себе і навколишній світ, потрібно вивчати іноземні мови. 

Немає коментарів:

Дописати коментар