пʼятницю, 13 травня 2016 р.

Великий терор в Україні

Цього року виповнюється 70 років від часів однієї з найбільших гуманітарних катастроф минулого – масових політичних репресій 1937-1938 років, що закарбувалися у людській свідомості, як «Тридцять сьомий рік», або ж «Великий Терор». Тридцять сьомий рік – це небачений обсяг організованих репресій, що охопили усі верстви суспільства, від вищого керівництва до далеких від політики представників наукової та художньої еліти, селян і робітників. Скорботні жнива Тридцять сьомого року – це більше одного мільйона семисот тисяч осіб ув’язнених у таборах ГУЛАГУ, це близько 700 тисяч невинних людей, приговорених «трійками» НКВС до страти за фальсифікованими звинуваченнями, без суду і слідства. Особливо жорстоким був Великий Терор в Україні.
На відзначення цієї трагічної річниці районна бібліотека для дітей провела цикл бесід-реквієм «Великий терор в Україні».
Викладка літератури « У жорнах репресій», організована бібліотечними працівниками допомогла відтворити страшну картину масових політичних репресій  1937-1938 років.
Ця трагедія ніколи не повинна повторитися. Це наша історія. Ми не маємо права забувати, ми повинні пам’ятати, яку страшну трагедію довелось пережити нашому багатостраждальному українському народові на шляху до незалежності.


Немає коментарів:

Дописати коментар