четвер, 26 травня 2016 р.

Багатогранність таланту Івана  Франка
Іван Якович Франко – одна з найяскравіших постатей в українській історії. Син сільського коваля сягнув найвищих вершин української та світової культури і науки. Він навчався у Львівському, Чернівецькому і Віденському університетах. У 37 років захистив дисертацію і здобув ступінь доктора філософії Віденського університету, а в 50 став почесним доктором Харківського університету. Він   вільно писав трьома мовами – українською, польською і німецькою, а перекладав з 14-ти мов.
Іван Франко розпочав літературну діяльність у 12 років, а перший твір опублікував у 18. Він прожив неповних 60 років, а написав близько чотирьох тисяч творів – літературних, публіцистичних, наукових.
Він був ніжним ліриком і відважним бунтівником, витонченим літературним майстром і вченим-енциклопедистом. Творча і наукова спадщина Франка, його громадсько-політична діяльність – являють собою цілу епоху і сприймаються як національне надбання, гідне великого народу.
Франківські традиції продовжують жити і розвиватися в наші дні. Саме сьогодні існує потреба звертатися до його творчості, брати у нього естетичні уроки, прислухатися до порад. І в тому виявляється пошана до письменника.
Напередодні 100-річчя з дня смерті Великого Каменяра працівники відділу обслуговування Липовецької ЦРБ, для юнацтва провели вечір – пам’яті під назвою «Багатогранність таланту Івана  Франка».

Також на заході був представлений бібліографічний огляд літератури "Життєвий і творчий шлях Івана Франка".


     

Немає коментарів:

Дописати коментар