четвер, 26 травня 2016 р.

Віталій Коротич –
людина багатьох талантів

Віталій Коротич  - публіцист, перекладач, відомий шістдесятник,один з найвідоміших українських письменників, чиї книги виходили у перекладах на кілька десятків мов, а сам він відзначений багатьма  вітчизняними й іноземними преміями, серед яких – Державна премія України, лауреат Державної премії УРСР ім. Т. Шевченка (1980), літературних премій ім. О. Толстого (1982), ім. Б. Полєвого (1983), міжнародної премії ім. Ю. Фучика (1984), премії  Вейнталя (1987, Вашингтон).
Народився письменник 26 травня 1936 року у Києві. Друкуватися почав з 1958 року в «Молоді України». З 1961 року друкувався в «Літературній газеті», «Вітчизні», «Дніпрі», «Сучасності».
Його твори – запрошення до спільних роздумів про шляхи подальшого розвитку нашого життя, і не тільки літературного, про історію та сучасність, національну та світову культуру, нинішню політику, і все це – з намаганням осмислити процеси, що відбуваються зараз в Україні й у всьому світі.
До ювілею письменника на абонементі  Липовецької ЦРБ організований бібліографічний огляд літератури «Віталій Коротич – людина багатьох талантів».


Немає коментарів:

Дописати коментар