середа, 4 травня 2016 р.

В сірім небі кружляли лелеки,
а земля в димовищі війни
Овіяне невмирущою славою, омріяне й вистраждане, гартоване у вогні вікопомної битви, на крилах весни лине до нас свято Перемоги.
Чорний смерч війни спопелив мільйони життів. У кровопролитній битві з фашизмом Україна  втратила кожного шостого свого жителя. Імена наших земляків навіки занесено в скрижалі пам’яті жертв найстрахітливішої з усіх війн…
Як сиві дніпрові води, збігають роки. Журавлиними ключами  відлітають у далекий вирій дні. А навкруги вирує вічне життя… І тільки все світле, героїчне, людяне й велике на довгі віки зберігає пам’ять народна.
9 травня – День Перемоги, день закінчення світової війни. День  радісний і святковий, але це свято зі сльозами на очах.
Бо хто поверне загиблих нам рідних і близьких? Хто втішить біль серця і витре сльози матерів, дружин, дітей?
У забуття ідуть усі 1418 днів і ночей Великої Вітчизняної війни. З кожним днем зменшується кількість її учасників і свідків. Але в ім’я сьогоднішнього і світлого завтра  нетлінною повинна  залишитись пам’ять нащадків про тих, хто в буремні роки своїм життям захистив Вітчизну від фашистських поневолювачів.
До Дня Перемоги на абонементі Липовецької ЦРБ організована виставка-спогад "В сірім небі кружляли лелеки, а земля в димовищі війни". Яка розкриває сторінки історії Великої Вітчизняної війни, безсмертні подвиги героїв, яких повинна знати і пишатися ними вся Україна.
Тема Великої Вітчизняної війни невичерпна. Вона ще довго буде хвилювати майбутні покоління.


Немає коментарів:

Дописати коментар