середу, 4 травня 2016 р.

Бої і марші в пам'яті навіки,
а в серці ніжності збентежена струна


День Перемоги! Його урочистим салютам не змовкнути у віках, його сльозам радості не забутися ніколи. Адже цей травневий день 1945 року увійшов в історію людства як свято Миру, свято визволення планети від фашизму.
Година пам'яті, яка відбулась в Липовецькій районній бібліотеці для дітей в переддень свята – це лише маленька частинка великої данини живим і пошани полеглим у війні.
Наші ветерани кров'ю відстояли нашу свободу. Їх бойовий ратний подвиг назавжди залишиться взірцем патріотизму, самовідданості для всіх прийдешніх поколінь. Серед тих, хто пройшов усю війну, вистояв і переміг – фронтовичка, жінка-легенда, яка нагороджена багатьма орденами і медалями, шановна липовчанка Віра Іванівна Ковалик. Хоч і має ветеранка поважний 96-літній вік, вона радо спілкується з молоддю, бере активну участь в громадському житті міста, завжди привітна, усміхнена.
Саме вона стала почесною учасницею заходу, поділилась з семикласниками ЗОШ ім.В.Копитка неоціненним скарбом своєї пам'яті, про яку не прочитаєш в підручниках історії. Шанована гостя розповіла юним про секрети довголіття і бадьорості духу, закликала добре вчитися, працювати, любити Україну.
Впродовж заходу лунали пісні воєнних років, демонструвалася хроніка подій війни, звучали поетичні рядки у виконанні дітей .
Під акорди української пісні «Перемога», від юного покоління теплі зворушливі слова ветеранці сказав Андрій Чекурда, а зав.бібліотекою Н.Сичук ще раз подякувала В.І.Ковалик за Перемогу, вручила квіти і подарунок на згадку.

Немає коментарів:

Дописати коментар