вівторок, 12 липня 2016 р.

Свято Петра і Павла
12 липня  день пам'яті  святих первоверховних апостолів Петра і Павла, які проповідували християнство. Обидва прийняли мученицьку смерть за віру – з різницею один рік.
Апостоли Петро і Павло особливо шануються, як учні Ісуса Христа. Після його смерті й воскресіння саме вони почали проповідувати і поширювати вчення Євангелія по всьому світу. Петро був покликаний в учні самим Христом.  Павло, «апостол язичників», пройшов шлях від лютого гонителя християн до творця численних християнських громад у Палестині, Греції, Малій Азії, Італії та інших регіонах античного світу і автора послань, що стали невід’ємною частиною Нового Завіту.
За проповідь віри Христової обидва вони були страчені в Римі за імператора  Нерона близько 64-67 року: Петро був розіпнутий на перевернутому хресті, а Павло, як римський громадянин – обезголовлений .
Святим Апостолам завдячуємо скарб Христової віри. Вони передали нам Христову науку, від них маємо св. Євангелію і апостольські листи, вони поклали тривку основу для Христової  Церкви. 
До свята Петра і Павла в читальному залі Липовецької центральної районної бібліотеки працівники відділу обслуговування провели народознавчу бесіду під назвою: «Свято Петра і Павла», а також оформили викладку літератури «Святі первоверховні апостоли Петро і Павло».


Немає коментарів:

Дописати коментар