четвер, 7 липня 2016 р.

Пливи, пливи віночку


Свято Купала — одне з найпоетичніших народних свят — сягає своїм корінням у глибину віків. Під різними назвами його знають у багатьох європейських країнах. Припадає воно на середину літа, на період літнього сонцестояння. Свого часу християнська церква приурочила свято до дня Івана Хрестителя, від якого воно запозичило свою нову назву. Відзначають його 7 липня – це час пишного буяння й розквіту природи, а разом з тим короткого перепочинку хліборобів перед початком жнив.
В Україні свято Купала має глибоке коріння в народному побуті і міцну естетичну основу.  В наш час традиції його святкування зберігаються і відроджуються, воно і досі полонить нас своєю красою.
В читальному залі Липовецької центральної бібліотеки до відзначення цього свята відбулася народознавча бесіда «Пливи, пливи віночку». Під час бесіди йшла мова про історію свята, про традиції його проведення, про магічні властивості Купальської ночі .
Користувачі нашої бібліотеки ознайомилися з народознавчими виданнями, які представлені на викладці літератури «Магічне свято Івана Купала».


Немає коментарів:

Дописати коментар