середу, 26 жовтня 2016 р.

Крим: мости духовного єднання

Крим: наша благословенна земля
Земле моя кримська,
Земле українська,
Сонячний південний краю мій...
                 Данило Кононенко
15 квітня 2014 року Верховною Радою ухвалено Закон (підписаний і опублікований 28.04.14), який визнає Крим тимчасово окупованою територією та стверджує, що тимчасово окупована територія Криму є невід’ємною частиною території України і на неї поширюється українське законодавство, проте відповідальність за порушення прав людини на ній покладається на Російську Федерацію як на окупанта.
Минуле Криму багате на події - величні і щасливі, трагічні і героїчні, як і історія будь-якого регіону з давньою, складною і суперечливою історією.  
У цьому контексті особливу увагу заслуговують питання, пов’язані з життєдіяльністю переселенців, оскільки на територію   материкової частини України були вимушені виїхати більше  ніж 20 тисяч мешканців  Автономної республіка Крим, які живуть здебільшого в роз’єднаності.
У читальній залі Липовецької ЦРБ організована книжкова викладка літератури «Крим: мости духовного єднання», з метою  популяризації культурної та духовної спадщини народів Криму,  їх цінностей враховуючи, що на сьогодні єдність всіх громадян, згуртування українського суспільства, незалежно від національностей, мови, віросповідання – це шлях до цілісності та єдності держави.

Також була проведена для юнацтва інформхвилинка "Крим після анексії".

Немає коментарів:

Дописати коментар