четвер, 3 листопада 2016 р.

У мові моїй краса і неповторність


День української писемності та мови — свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем — це день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця — послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.
Кожна освічена людина повинна досконало знати свою історію і витоки писемності свого народу, тільки завдяки писемному слову сучасна людина має можливість доторкнутися до надбань минулого.
Панас Мирний писав: "Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова. Ота жива схованка людського духу. Його багата скарбниця, в яку народ складає і своє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування".
Ми – українці! Живемо у вільній і незалежній державі – Україні! Розмовляємо рідною державною українською мовою. А мова у нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа українського народу.
Напередодні Дня української писемності та мови в Липовецькій ЦРБ у читальній залі організовано книжкову викладку літератури для користувачів бібліотеки під назвою «У мові моїй краса і неповторність».


Немає коментарів:

Дописати коментар