пʼятницю, 4 листопада 2016 р.

У бібліотеці на гостині –
Володимир Рабенчук

3 листопада в районній бібліотеці для дітей відбулась довгоочікувана зустріч із знаменитим Володимиром Рабенчуком – поетом, прозаїком, кінопубліцистом. Він автор чотирьох десятків поетичних і прозових книг, збірок для дітей, упорядкувань літературознавчих збірників, 27-и документальних фільмів знятих на кіностудії «Укртелефільм». В. Рабенчук – член національної спілки письменників України, лауреат 12-и всеукраїнських і міжнародних літературних премій, заслужений працівник культури України.
Початок усім його творчим злетам дала липовецька земля, бо народився у нашому краї – в с.Зозові. 
Про кровний зв’язок з краянами-подолянами, такими щирими і безпосередніми розповів товариш і колега Олександр Роговий – почесний краєзнавець і архівознавець.
Особливою теплою любов’ю і ніжністю зігріті твори поета адресовані маленьким читайликам, тому першими на літературне знайомство завітали учні молодших класів ЗОШ№3.
Шквал веселого сміху і позитивних емоцій викликали у дітей гумористичні твори, які майстерно прочитав автор: «Вчитель дощової води», «Ой ходить слон біля вікон», «Продововчий магазин», «Казка про найвидатнішого дурня» та інші. Сміючись над смішним, ці книги виховують маленьких українців розумними, роботящими і з почуттям гумору в серці.
Ліричні вірші «Трояндове серце» про людську доброту, патріотичну любов до Батьківщини та мужність – боронити її від ворога, закликали діток ще більше любити рідну землю, гордитись своєю Вітчизною, рости гідною зміною і майбутніми її захисниками.
Старшокласникам колегіуму ім. В. Липківського В.Рабенчук презентував свою нову збірку та упорядковані літературознавчі збірники «Свята Тетяна мирроточить», «На громах настояний скарбник». Зворушила молодь збірка «Московська ікра. Сатиричний блокпост письменників Вінниччини». Це книга крупнокаліберної протиімперської та анти-окупаційної сатири, в якій об’єднана багатовікова ненависть до ненажерливого ворога і віра в перемогу, в першу чергу,- над «рускім міром» у самих собі. 
   «Московську ікру» читають і перечитують воїни в зоні АТО, вона піднімає бойовий дух наших захисників, піднімає рівень патріотизму в тилу.
На заході панувала тепла, дружна, зворушлива атмосфера.
Привертала увагу учасників книжкова викладка «Літературний сад Володимира Рабенчука», організована працівниками бібліотеки.
Автор подарував бібліотеці цілу добірку книг та збірок, серед яких і «Московська ікра». 
Приходьте до нас! Читайте! Відкривайте нові книги нашого талановитого земляка!
Від імені всіх присутніх зав. районною бібліотекою для дітей Н. Сичук подякувала Володимиру Рабенчуку за зустріч, вручила квіти, побажавши, щоб у його літературному саду рясно родили нові книги.


Немає коментарів:

Дописати коментар