вівторок, 31 січня 2017 р.

Сучасник поколінь прийдешніх



В Україні на державному рівні відзначається 80- річчя від дня народження письменника – земляка Євгена Гуцала. З цієї нагоди в районній бібліотеці для дітей пройшла літературна година «Сучасник поколінь прийдешніх». Учасники заходу семикласники загально – освітньої школи № 2 з учителем української мови та літератури Аллою Ратушною пройшлися життєвим і творчим шляхом Є. Гуцала .
Він автор дивовижно проникливих і щирих оповідань, новел та повістей. І хоча  з-під його пера вийшло кілька десятків талановитих книжок – це й реалістичні повісті, і химерні романи, і поетичні збірки, і блискуча публіцистика, та все ж більшість літературознавців називають вершиною його творчості саме його ліричну прозу.
Нашим читачам припали до душі твори, які оспівують природу, зворушливу дружбу дітей з птахами та звірятами. Особливо проникливо читали семикласники Віолетта Левчук, Анна Ягнич уривки з  книги Євгена Гуцала  «Лось». Заслухались присутні художнім читанням в дійових особах  оповідання «До Танаськи по молоко» читачами нашої бібліотеки Анною Грищук  і  Катериною Дитяк .
Хвилини справжньої насолоди присутнім подарувала пісня на слова Є.Гуцала  «Мов дівчина ласкава ця вода».
Огляд книг біля книжкової виставки «Сучасник поколінь прийдешніх» зробила бібліотекар читальної зали РДБ  Людмила Прус, яка порадила користувачам вчитатися в твори Євгена Гуцала, і відчути справжню музику слова – мистецтва, притаманного цьому письменникові.


             




Немає коментарів:

Дописати коментар