середу, 1 лютого 2017 р.

«Хай мій клич зірветься у високість…»


     Ім'я Євгена Маланюка стало широко відомим лише на початку 90-х років минулого століття, через три десятиліття після його смерті . Він палко любив свою Батьківщину, за межами якої змушений був прожити більшу частину життя.         Основні теми творчості – боротьба за національне і соціальне відродження України, за її державність; біль з приводу втрачених політичних здобутків 1917–1920 рр.
    Твори Є. Маланюка знані не лише у Європі, а й за її межами. Вони перекладені багатьма мовами світу. Прийшов час, у який так свято вірив поет. Саме тому ми, українці, ті, для кого він жив і творив, віддаємо шану пам'яті нашому геніальному співвітчизникові.  
    В читальній залі Липовецької ЦРБ до 120 – річчя від дня народження Євгена Филимоновича Маланюка відбулася літературна подорож « Хай мій клич зірветься у високість…». Бібліотекар І кат. Козел Т.С. охарактеризувала користувачам юнацького віку  Євгена Маланюка,  як одну з найяскравіших постатей вітчизняної літератури ХХ ст. Усією своєю творчістю він прагнув сприяти відродженню української держави для сильної та самобутньої української нації.




Немає коментарів:

Дописати коментар