понеділок, 27 лютого 2017 р.

Квітуй, розквітай, моя Вінниччино!


85 –річчю утворення Вінницької області присвячена історико- літературна експозиція «Квітуй, розквітай, моя Вінниччино!», організована в районній бібліотеці для дітей.
Вона запрошує користувачів різних вікових груп здійснити чудову мандрівку нашою Вінниччиною: познайомитися з історією нашого краю, неперевершеною природою, культурною спадщиною, нашими  традиціями та обрядами, людьми, які прославили і прославляють Вінниччину.
із довідкового краєзнавчого бюро:
 Площа Вінницької області – 24,5 тис. км², що складає 4,4%, території сучасної України. Вінниччина має найбільше сусідніх областей серед всіх областей країни. На заході межує з Чернівецькою та Хмельницькою, на півночі – із Житомирською, на сході – з Київською, Кіровоградською та Черкаською областями, на півдні – з Одеською областю та з Республікою Молдова. Довжина державного кордону – 202 км.  В області проживають представники 92 національностей, серед яких 91,5 становлять українці.

Юні друзі! Завітайте до нашої бібліотеки, і з допомогою книг глибше пізнайте красу і велич рідної області. Осягніть героїчну минувшину і динамічну сучасність, пізнайте пам’ятки історії, пам’ятки природи.
Піклуватися про Україну, про свою маленьку Батьківщину, берегти її, дбати про її добробут – священний обов’язок кожного громадянина.
Ви - творці майбутнього рідної Вінниччини, тому думайте про те, яку сторінку ви самі впишете у велику історію рідного краю.




Немає коментарів:

Дописати коментар