середу, 1 березня 2017 р.

Німецька мова в Україні

         В Липовецькій центральній районній бібліотеці стартує тиждень німецької мови та літератури  під назвою  "Guten tag, Німеччино!". 
        Німецька мова є другою за обсягом вивчення в українських школах після англійської мови, а 52% школярів вибирають її для вивчення , як другу іноземну. Німеччина також посідає друге місце після Польщі за кількістю обмінів студентами з Україною.    
  Німецька - мова Гете, Баха, Кафки, Бетховена, Канта, Ніцше та Ейнштейна. Опанувавши німецьку мову, Ви відкриєте для себе одну з найкращих культур в оригіналі. 
        Німецька мова – це надзвичайно красива мова. Водночас, звичайно, є також багато практичних причин: у Європі з німецькою мовою тобі багато чого відкрито, адже тут німецькою як рідною говорять понад 100 мільйонів чоловік. У масштабах всього світу до них приєднуються ще приблизно 24 мільйони, які володіють німецькою мовою. 
    Німецька є державною мовою в Федеративній Республіці Німеччині, Австрії, Швейцарії, Ліхтенштейні, Люксембурзі та Бельгії. 
   Перша в світі друкована книга була на німецькій мові. У 1455 винахідник друкарства Іоанн Гуттенберг надрукував німецькою мовою Біблію. Зараз на німецькій мові друкується кожна десята книга в світі. 
   Сьогодні  для старшокласників  в читальній залі відділу обслуговування користувачів Липовецької центральної районної бібліотеки  відбулася слайд – бесіда  під назвою «Німецька мова в Україні».  




Немає коментарів:

Дописати коментар