четвер, 23 березня 2017 р.

Поетична Шевченкіана Володимира Рабенчука


22 березня відомий поет – земляк Володимир Рабенчук завітав в районну бібліотеку для дітей з презентацією поетичної Шевченкіани «Шевченко Вінницю бере». Збірка вийшла у серії «Бібліотека для всіх», хто хоче проснутись... в ім’я України.
Захід пройшов в межах Всеукраїнського тижня дитячого читання. На зустріч із знаменитим земляком прийшли шестикласники Липовецького колегіуму ім. В. Липківського, учні ЗОШ № 3 з педагогами Н. Сулимою, Н. Турчин, бібліотекарем Н. Сабадин.
Вагомий внесок в Подільську Шевченкіану зробив Почесний краєзнавець України О. Роговий, який розповів про свого давнього знайомого поета – земляка та його Шевченківську збірку, про яку він вперше почув по обласному радіо.
Володимир Рабенчук був автором сценарію Всеукраїнського Шевченківського свята на Вінниччині в 1992 році. Дана збірка приурочена до наступного Шевченківського свята, яке планується на Вінниччині в 2018 році. До неї ввійшла поетична Шевченкіана автора починаючи з 80 років минулого століття і закінчуючи минулим роком. Це ніби поетична біографія Кобзаря, що складається з двох поем і близько двох десятків поезій. Окремі з них стосуються і нашого Поділля (Шевченко Вінницю бере, Плисковецькі макогони, Шевченко на Поділлі та інші). Великої напруги додає вступне слово поета про націю прогуляних Шевченкових уроків. Поет зачитав окремі поезії своєї збірки, розповів невідомі сторінки біографії Кобзаря та звернувся до дітей плекати рідну мову. 
Слова вдячності автору висловили вчителі Н. Сулима, Н. Турчин. Порадували Рабенчука читачі – діти, подарувавши весняні квіти і поетичний струмочок його віршів. На закінчення завідувач бібліотеки Н. Сичук запросила діток в літературний сад Володимира Рабенчука.












Немає коментарів:

Дописати коментар