четвер, 9 березня 2017 р.

«Уклін тобі ,Тарасе , великий  наш Пророче!»


В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам'ятає і шанує людство. У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу – Тараса Шевченка. Вся творчість Шевченка вчить жити по правді, бачити красу людини в її душевному благородстві й готовності робити іншим добро. 
  Безперечно, Шевченко - духовний символ України, наш великий сучасник. До нових і нових поколінь він приходить разом із усвідомленням ними дійсності. Із дитячих літ, неначе святе писання, убираємо ми в душу його полум’яні пророчі рядки. Великий Кобзар і сьогодні незримо присутній у нашому житті, звертається до нас усіх зі своїми безсмертними думами. 
Творчість Шевченка стала духовною основою формування сучасної української нації. Для українців усіх наступних поколінь він став потужним джерелом національної свідомості, символом України. 
Ціною героїв Майдану – Небесної сотні – які поклали  свої життя за нашу свободу, ми тепер виборюємо справжню Незалежність, про яку мріяв великий кобзар Т. Г. Шевченко і про яку  вже ніхто не зможе сказати, що воля і свобода далися Україні надто легко.
Сьогодні до 203-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка в читальній залі Липовецької центральної районної бібліотеки презентовано виставку – портрет «Уклін тобі, Тарасе, великий наш Пророче!», мета якої – висвітлення особливості творення історичної пам’яті про Тараса Григоровича Шевченка у різні епохи.  
  








Немає коментарів:

Дописати коментар