вівторок, 19 вересня 2017 р.

Реформація: політика, релігія і сучасність



Увесь світ відзначає  500-річчя Реформації. Ювілей цього масштабного духовного відродження, яке назавжди змінило хід історії, відзначається не лише в Німеччині, де почався реформаційний рух, але й в інших країнах Європи. Ця подія у нашій державі відзначається на державному рівні відповідно до Указу Президента України Петра Порошенка.
Реформація – є однією з найбільших подій всесвітньої історії. Її часто називають «релігійною», хоча вона має значно ширше значення, будучи важливим моментом у політичній, культурній і соціальній історії Європи, зокрема і в Україні.
Напередодні 500 - річчя Реформації у відділі обслуговування користувачів Липовецької  ЦРБ  бібліотекар І категорії читальної зали та Інтернет - центру Козел Т.С. провела історичну  слайд – бесіду «Реформація: політика, релігія і сучасність» для користувачів юнацького віку.  

   
 


____________________________________________________________



Реформація – 500:український досвід


Протягом 2017 року світ відзначатиме 500-ту річницю Реформації - переламної події в історії Європи, яка торкнулась не лише релігії, але і привнесла зміни у різноманітні сфери суспільного життя, наслідки яких відчуваються і сьогодні.
Реформація — це широкий релігійно-суспільний рух, що охопив у ХVI столітті більшість європейських країн. Але це не лише явище, спрямоване на реформування тодішньої церкви. У більш широкому сенсі Реформація — це процес, метою якого було перетворення суспільства через церкву та оновлення самої церкви у зв’язку зі змінами світу.
До 500-річчя Реформації у читальній залі Липовецької ЦРБ бібліотекар по обслуговуванню юнацтва Дубовик В.О. провів відеоурок «Реформація – 500:український досвід».








  



Немає коментарів:

Дописати коментар