середу, 8 листопада 2017 р.

«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу - це його мова…»
Яка у ній сила — і кличе, й сія,
Яка в ній мелодія лине
В натхнення хвилини! О мово моя,
Душа голосна України!
В. Сосюра

Українська мова й писемність — це здобуток культури і духовної діяльності українського народу. В ній і мудрість віків, і пам'ять народу, і щирість душі .
      9 листопада наша країна відзначає надзвичайно важливе для нас свято — День української писемності та мови. Це свято було встановлено в 1997 році Указом Президента України   з метою відзначення важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства. і спрямоване на підтримку рідної мови, її вивчення, розвиток і популяризацію та водночас демонстрацію її багатства та красоти.
Наша солов'їна рідна мова - лірична і неповторна, поетична і спокійна, лагідна і мелодійна. ЇЇ розвивали і прославляли Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка, Василь Стефаник, Михайло Коцюбинський, Василь Стус та інші.
Підтримуючи українську мову , ми змінюємо нашу державу ,захищаємо корінну націю ,її гідність, право на існування та майбутнє, сприяємо  становленню миру і ладу в Україні та цілому світі.
До Дня української писемності та мови у читальній залі Липовецької ЦРБ, для користувачів бібліотеки оформлена  виставка- калейдоскоп «Найбільше і найдорожче добро в кожного народу - це його мова…». Серед книг, представлених читачам, видання з історії української мови, українського літописання, письменства, енциклопедичні, довідкові, літературно-художні та інші видання.

Немає коментарів:

Дописати коментар