понеділок, 25 червня 2018 р.

 Майбутнє вільне від
наркотитиків

Наркоманія – це не проведення вільного часу в
товаристві друзів, а небезпечна хвороба.
І далеко не кожному вдається її перемогти.
Наркоманія страшна сама по собі. Людина, яка стала на цей шлях, рано чи пізно втрачає людську подобу. По­рушується психіка, деформується уявлення про світ, знижується працездатність. Крім цього, наркомани піддаються ще одній небезпеці — заразитися венеричними хворобами, у тому числі й СНІДом .
В наші дні наркоманія – це надто поширена проблема, яка в будь-якому випадку призводить до трагічних наслідків. Про неї говорять у всьому світі, з нею пов’язують зростання злочинності, збільшення транспортних аварій та інших нещасних випадків. Це соціальна проблема, про яку наполегливо та тривожно повідомляють численні засоби масової інформації.
 Однією з причин поширення наркоманії є дефіцит знань про наркотики та їх вплив на організм людини. У багатьох, особливо у молоді, неправильне уявлення про наркотики. Вони навіть не підозрюють, яку небезпеку приховують у собі ці «задоволення», які наслідки спричинюють нешкідливі на перший погляд захоплення, до якої життєвої трагедії вони призводять. 
 Напередодні Міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотиків в     читальній залі Липовецької ЦРБ з користувачами бібліотеки було проведено бесіду -  роздум «Майбутнє вільне від наркотиків».  
Бібліотекар розповіла молоді про наркоманію, як хворобу, та факти, які характеризують стан залежності від наркотиків. Були озвучені деякі статистичні дані, які характеризують масштабність цієї чуми 21 століття, адже за оцінками фахівців сьогодні  60% хлопчиків і 20% дівчаток віком 15-17 років уже залучені до наркотиків.


Немає коментарів:

Дописати коментар