середу, 7 листопада 2018 р.

До мови доторкнімось серцем

                         

         День української писемності та мови – це одне з наймолодших державних свят. У 1997 році було підписано Указ Президента України, у якому йдеться: « На підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливості ролі української мови в консолідації суспільства постановляю: установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада, в День вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця».
           Земля українська стародавня, така ж давня і наша мова. Учені довели, що вік нашої мови – 7 тисяч років. Від покоління до покоління, в часи розквіту й падіння передавали нам пращури цей скарб. Народ плекав рідну мову в піснях, легендах, переказах і передавав від роду до роду, щоб не загинула.
          Для нас рідна мова – це не тільки дорога спадщина, яка об’єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це наша гордість, бо все, що створено нею увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.
          Напередодні Дня української писемності та мови на абонементі Липовецької ЦРБ організований бібліографічний огляд літератури під назвою "До мови доторкнімось серцем"


Немає коментарів:

Дописати коментар