четвер, 24 січня 2019 р.


На кров’ю политім крутянськім снігу в безсмертя вписалось геройське ім’я…


Супроти чужої навали,
Супроти смерті - в стужу, сніг,
Ось тут вони, ось тут стояли
І всього жменька - триста їх.
Бій під Крутами – це героїчна і водночас трагічна сторінка нашої історії, а 29 січня увійшло в українську історію як день пам’яті мужніх героїв, що душу й тіло поклали за самостійність, волю та незалежність Батьківщини. Бій тривав кілька годин. У результаті вдесятеро чисельніше російське військо, зустрівши неочікуваний опір, зазнало значних втрат і зупинилося на кілька днів на цьому рубежі. Відчайдушно і героїчно захищали свою землю юні українські патріоти. Усі стояли до останнього подиху. Тоді загинув цілий студентський курінь, триста юнаків – цвіт української молоді. Щоб будувати майбутнє, треба добре знати істинну історію, любити свою країну і гаряче бажати зробити її кращою. А історія наша вмита кров’ю і сльозами. Саме тому, ми повинні знати свою історію, своє минуле. Однією з найтрагічніших її сторінок є бій під Крутами.
Напередодні Дня пам’яті героїв Крут в читальній залі Липовецької центральної районної бібліотеки була презентована виставка –  пам’ять під назвою «На кров’ю политім крутянськім снігу в безсмертя вписалось геройське ім’я…», для користувачів бібліотеки.
На виставці представлена література, на сторінках якої висвітлюється дана подія.
Сьогодні, як ніколи актуальна тема подвигу крутянців, який навчає, що свобода і доля України залежать від готовності кожного українського громадянина поважати і захищати інтереси своєї країни.







Немає коментарів:

Дописати коментар