вівторок, 26 лютого 2019 р.


День спротиву Криму 
російській окупації


П’ять років тому в Криму сталися події, які принесли біду й нещастя мешканцям усього півострова – влада Російської Федерації окупувала автономію у складі України. Такі дії вважаються початком російської агресії на території нашої держави.
 В Україні Днем спротиву Криму російській окупації проголошено 26 лютого. Саме у цей день у 2014 році перед будівлею Верховної Ради Криму пройшов мітинг на підтримку територіальної цілісності України. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти.
 Боротьба за повернення Криму ‒ це боротьба проти свавілля. Крим був украдений Росією в України силовим шляхом. Його анексія ‒ перший прецедент у історії Європи з часів Другої світової війни і Україна, об`єднавши всі зусилля, зможе повернути півострів, доведучи, що Крим – це Батьківщина українців і кримськотатарського народу, які по праву є господарями своєї землі.
До Дня кримського спротиву російській окупації в Липовецькій ЦРБ, бібліотекар І кат. читальної зали та Інтернет – центру  Козел Т.С. провела  слайд – бесіду «День спротиву Криму російській окупації », для користувачів бібліотеки.
Сьогодні історія кримських татар стає частиною і української історії, тому що Крим – це частина України, і нам в сьогоденні необхідно розуміти багато моментів з минулого. Зокрема, знати про історію держави кримських татар – Кримське ханство, щоб розуміти, чому сьогодні кримські татари говорять про свою державність.



Немає коментарів:

Дописати коментар