пʼятницю, 1 березня 2019 р.

Країна контрастів - Китай


2019 рік оголошено роком Китаю в Україні.
Китай — величезна держава на нашій планеті. Вона є найбільшим світовим виробником хімічної, текстильної, автомобільної та багатьох інших промисловостей.
Китай - це не тільки Велика Стіна, рис і дешеві товари, що заполонили полиці магазинів по всьому світу. Це ще й давня країна з багатою історією і культурою, яка подарувала світові чимало винаходів,серед яких папір, порох, компас, морозиво, локшина, шовк, виделка та ін. Китай дуже різноманітний, і, побувавши в одній його частині, можна бути впевненим, що буквально за тисячу кілометрів звідси кипить зовсім інше життя.
Користувачі районної бібліотеки для дітей  пізнавали Китай разом з бібліотекою, здійснивши віртуальну мандрівку «Країна контрастів - Китай». Одна з найдавніших цивілізацій світу розкрила свої секрети і таємниці. Неабияке враження на дітей справили символи Китаю, серед яких є чудові архітектурні споруди, філософські течії, представники тваринного світу і навіть кольору. Чудову мандрівку Китаєм доповнила однойменна книжкова викладка. Завдяки книгам та мандрівці  користувачі дізналися, що:
•      Цивілізація зародилася в Китаї близько 6000 років до нашої ери...
•        Китайцем є кожен п’ятий житель планети.
•       Найдавніший календар у всьому світі — китайський. Він був складений ще п'ять тисяч років тому.
•      Червоний колір є символом щастя в Китаї. Тому текстиль саме такого відтінку прикрашає весілля, дні народження, фестивалі та інші веселі торжества....
•      Всупереч популярному міфу, Велику китайську стіну, не видно ні з Місяця, ні навіть з земної орбіти. Вона є  одним з китайських об’єктів світової спадщини ЮНЕСКО. Працювали над цим чудом світу майже мільйон китайців. Радимо познайомитися.
•      Слово "чай" прийшло до нас з китайської мови. І сталося це від напою, який стародавні китайці називали «Тей»....
А ще… Хочете дізнатися більше, тоді мерщій в бібліотеку. Чекаємо на вас.


Немає коментарів:

Дописати коментар