середу, 20 лютого 2019 р.


Майдан. Україна.
Шлях до свободи


20 лютого вся Україна сумно зітхає, проливаючи гіркі сльози за душі тих, кого забрало небо… Забрало несправедливо і невблаганно… Забрало справжніх патріотів, справжніх героїв своєї держави.
День Героїв Небесної Сотні встановлено відзначати щорічно 20 лютого відповідно до Указу Президента України «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
Події 2013–2014 років не залишили байдужим нікого в Україні та потребують осмислення. Але безперечним залишається одне – мужність громадян, які вийшли на Майдан Незалежності в Києві аби відстояти право українського народу на самовизначення. Саме цей Майдан поклав початок національній ідентифікації громадян нашої держави. На жаль, ця історична подія не відбулася без утрат найкращих серед громадян, справжніх патріотів. Народ увінчав їх «Небесною сотнею». Це представники усіх регіонів України, різних за своєю національністю, віком, освітою, сімейним станом… Але всіх їх об’єднує одна велика любов до Батьківщини, більша за життя.
Сьогодні до Дня  вшанування Героїв Небесної Сотні  в читальній залі Липовецької ЦРБ відбулося чергове засідання жіночого клубу «Горлиця». На засіданні пройшла година пам’яті     під назвою «  Майдан. Україна. Шлях до свободи», Бібліотекар читальної  зали та Інтернет – центру Козел Т.С. розповіла присутнім про те, що серед загиблих «Небесної Сотні» є  троє   вінничан Їхні імена назавжди викарбуються в нашій пам'яті. Вони – наша гордість та слава, наша «Небесна Сотня»!




Немає коментарів:

Дописати коментар