середу, 20 лютого 2019 р.

Джерельно –світанкова 
рідна моя мова


21 лютого – свято рідної мови. Для кожного народу мова – його найцінніший скарб. Без мови не може існувати жоден народ, його культура. Вона єдина, як і мати. Ми – українці – горді, що наша українська мова така багата й милозвучна. У словнику нашої мови налічується більше 200 тисяч слів, а на конкурсі краси мов, який проходив у Парижі, українська мова зайняла третє місце у світі за милозвучністю.
До Дня рідної мови районна бібліотека для дітей провела масові заходи, як у бібліотеці так і за її межами. Барвистий світ українського слова, його велич і силу розкрив поетичний струмок «Мову ту, що рідною зовуть, ти ніде й ніколи не забудь» проведений в ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. В. Липківського  з учнями 3-Б класу (класовод А.В. Ткачук). Читайлики з великою любов’ю та натхненням, зворушливо читали вірші,присвячені рідній мові. Бібліотечні працівники презентували дітям книжкову виставку «Джерельно –світанкова рідна моя мова».
Гарні знання з української мови показали читачі-діти під час проведення вікторини «Я знаю українську мову». Завчасно організований у бібліотеці книжковий перегляд «Рідна мова моя, поетична й пісенна!» допоміг їм  збагатити знання про мову, викликав бажання краще її вивчати, цінувати і поважати. Переможницею вікторини стала активна читачка нашої бібліотеки Ірина Данильченко, за що отримала подарунок від бібліотеки.


Немає коментарів:

Дописати коментар