четвер, 14 березня 2019 р.


Український доброволець - взірець патріотизму


День українського добровольця відзначався 14 березня 2017 року. Але хоч свято нове в національному календарі України, але саме явище – це відмінна риса українського суспільства. Не залишатися байдужим, переживати і брати участь в долі народу, захищати країну, своїх дітей і пам’ять предків – саме це рухає добровольцями.
Мета- вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.
Сьогоднішній день – це данина пам’яті та поваги тим, хто не побоявся тоді прийняти рішення про створення батальйонів, тим, хто повірив в український народ, і тим, хто залишив все заради нашого майбутнього і пішов на фронт.
До Дня українського добровольця в Липовецькій ЦРБ, бібліотекар читальної зали та Інтернет – центру Козел Т.С., провела урок мужності під назвою  «Український доброволець - взірець патріотизму», для користувачів бібліотеки. Бібліотекар І кат. Козел Т.С.  ознайомила користувачів бібліотеки з поезією на армійську тематику, зокрема з журналом “Військо України”, в якому створено розділ, де збираються вірші про сучасних захисників України. Вшановуючи масовий героїзм оборонців нашої держави, українці увічнюють їхню пам’ять у пам’ятниках, меморіальних дошках та назвах вулиць, а також присвячують захисникам України пісні та вірші.
Присутні вшанували хвилиною мовчання наших загиблих в АТО земляків.
День українського добровольця повинен стати однією з основ, на якій зростатимуть і гартуватимуться нові покоління вільних українців, громадян незалежної держави.



Немає коментарів:

Дописати коментар