четвер, 11 квітня 2019 р.


Опалені душі і серця

    
11 квітня – Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів. Цього дня Україна разом із усім світом низько вклоняється людям, що пройшли через фашистське пекло. Ми вшановуємо тих, хто, витримавши найстрашніші випробування, зумів вижити і перемогти. Ми ніколи не забудемо подвигу героїв, що не скорилися фашистській агресії і будемо вічно вдячні їм за подароване життя.
11 квітня 1945 в’язні Бухенвальду підняли інтернаціональне повстання проти гітлерівців і вийшли на волю. Здається, так давно це було. Але тільки не для тих, хто пройшов крізь жахіття фашистських катівень. Біографії цих людей – це справжні уроки мужності для молодого покоління.
Усього на території Німеччини та окупованих нею країн діяло більше 14 тисяч концтаборів. За визнанням самих есесівців, в’язень, тривалість життя якого в таборі складала менше року, приносив нацистам майже півтори тисячі рейхсмарок чистого прибутку.
До Міжнародного дня визволення в’язнів нацизму в читальній залі Липовецької ЦРБ організована тематична викладка літератури під назвою «Опалені душі і серця», для користувачів бібліотеки.
Де представлено матеріали, які викривають злочини нацизму проти людства, розповідають про тих, хто пройшов крізь жахіття фашистських катівень.
Ми пам’ятаємо про Вас, невинні жертви фашизму. Ви вічно будете в наших душах і серцях!




Немає коментарів:

Дописати коментар