пʼятницю, 13 вересня 2019 р.

«Липовець наш величавий такий…»


Місто Липовець – найдавніший районний центр Вінницької області.
Розташований він по обох берегах верхньої течії лівої Південно –Бузької притоки Соб, на перетині автомобільних шляхів до Києва і Вінниці.
Липовеччина має славне історичне минуле, відома своїми трудовими та культурними традиціями, талановитими людьми – справжніми майстрами своєї справи. 
Липовецька земля багата на славні історичні події та постаті непересічних сучасників, які творять її багатовікову славу.
На весь світ відоме ім'я нашого земляка – єдиного на Вінниччині лауреата Нобелівської премії, винахідника антибіотиків Зелмана Ваксмана. Звідси родом Василь Земляк—письменник, лауреат Шевченківської премії, Петро Столярський – учитель славнозвісного скрипаля Давида Ойстраха, Петро Тутковський – визначний український природознавець і педагог, один з основоположників геології й географії України та інші відомі люди.
До Дня міста в читальній залі Липовецької ЦРБ,  презентовано виставку - свято «Липовець наш величавий такий…» де користувачі можуть ознайомитись з історією нашого міста, а також її сьогоденням .




Немає коментарів:

Дописати коментар