пʼятницю, 15 листопада 2019 р.

Климентій Шептицький –
праведник народів світу
Климентій Шептицький народився 17 листопада 1869 року. Він був відомою і освіченою людиною, самостійним і виваженим у рішеннях. Загинув 1 травня 1951 року мученицькою смертю у Владимирській в’язниці (Росія) і досі невідоме місце його поховання. Арештували його енкаведисти у віці 78 років, позбавивши волі на 8 років. Блаженний Климентій Шептицький не зрадив своєї віри. А у 1996 році був визнаний Інститутом Яд Вашем праведником народів світу, бо разом із братом – митрополитом Андреєм Шептицьким – врятував понад 200 євреїв у роки Другої світової війни. Цього року вперше отця Климентія вшановують в Україні на державному рівні.
До 150 – річниці від дня народження блаженого священомученика Климентія Шептицького в Липовецькій ЦРБ бібліотекар І кат. читальної зали та Інтернет – центру Козел Т.С. провела слайд – бесіду «Климентій Шептицький – праведник народів світу» для користувачів бібліотеки.
Читаючи його твори, розумієш, що лейтмотивом його життя були слова: «Воля Божа – святість ваша». У житті він шукав волі Божої – це стоїть в основі його щастя, це секрет успіху отця Климентія.

Немає коментарів:

Дописати коментар